14 decembrie 2008

Despre ATB

ATB, sau Andre Tanneberger pe numele sau real, nascut la 26 februarie 1973, in Freiberg, Saxony, Germania, este un talentat DJ si producator de muzica electronica-dance.
ATB abordeaza atat muzica electronica pentru cluburi cat si forme mai lente ale muzicii electronice, muzica ambientala, chill-out.
Andre Tanneberger si-a inceput cariera muzicala in grupul de muzicca dance Sequential One, fiind omul de baza in acest grup din 1993 pana in 2002.
In 1998 Andre se hotaraste sa inceapa proiectul solo ATB.
Prima piesa de succses sub acest nume a fost "9pm" inclusa in albumul "Movin Melodies", piesa ce a ocupat primele locuri in topurile muzicale din Marea Britanie.
ATB a devenit repede cunoscut pe scena internationala prin hiturile "Don't Stop", "Killer", "I Don't Wanna Stop" sau prin cover-ul piesei "You're Not Alone" al trupei Olive. Succesul sau s-a reflectat si in numarul impresionant de albume vandute in intreaga lume, de aproape 10.000.000 de copii.
In anul 2000, lanseaza cel de-al doilea album intitulat "Two Worlds". Albumul a continut 2 discuri, cu 2 tipuri muzicale total diferite. Unul cu muzica electronica mai "animata", cu piese de club, numit "The World of Movement", iar celalalt cu muzica ambientala, chill-out, numit "The Relaxing World". Cea mai cunoscuta piesa de pe acest album a fost "Let You Go", fiind realizata in colaborare cu Roberta Carter Harrison din trupa canadiana Wild Strawberries.
A urmat pe urma o serie de albume ce s-au bucurat de un real succes, precum:

2002: "Dedicated" cu hiturile "Hold You", "You're Not Aloe". Titlul albumului face referire la tragedia din 11 septembrie 2001.
2003: "Addicted To Music" cu hiturile "I Don't Wanna Stop", "Long Way Home"
2004: "No Silence" cu hiturile "Ecstasy" si "Marrakech"
2005: "Seven Years" , o compilatie de 20 de piese continand hiturile de pana atunci plus alte 7 piese noi printre care si single-ul "Humanity"
2007: "Trilogy", cu piese precum "Justify", "Feel", "Renegade" o piesa cu influente rock.

Ceea ce-l diferentiaza pe ATB fata de ceilalti DJ este faptul ca albumele sale nu seamana intre ele, abordand de la un album la altul stiluri muzicale diferite.

Site-ul oficial ATB:
www.atb-music.com

Un comentariu:

  1. blogul e ok...imi place mai mult decat celalat;) cat priveste muzica house mie mi se mare doar o manea mai moderna:D....deci noua(adica mie) nu ne place muzica house:D

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea...